"Mirakelet i Barcelona" eller "Mirakelet i Istanbul"?

Barcelona klarte det umulige - å komme seg videre til kvartfinalen i Champions League etter å ha tapt 0-4 i første kamp mot PSG. Men kan det måle seg med den legendariske finalen i samme turnering tilbake i 2005?

Da PSG på hjemmebane nedsablet selveste Barcelona på Valentinsdagen, skal jeg ærlig innrømme at jeg trodde dette var avgjort. Ikke faen om katalanerne kunne snu dette. Det er rett og slett ikke mulig, tenkte jeg. Så feil kan man ta. I en av de villeste kampene noensinne, klarte Barcelona onsdag å vinne 6-1 hjemme på Camp Nou etter tre scoringer på de siste sju minuttene, og dermed avansere til Champions Leagues kvartfinale med 6-5 sammenlagt.Jeg har observert at mange mener dette er større enn den legendariske Champions League-finalen i 2005, da Liverpool snudde 0-3 til 3-3 og senere vant over AC Milan etter straffekonkurranse. Utvilsomt er onsdagens prestasjon én av de største opphentingene i turneringens historie, men er den større enn "Mirakelet i Istanbul"?

Jeg må innrømme at jeg er Liverpool-supporter. Den mai-dagen i 2005 er det beste som har hendt meg. Bedre enn da jeg så ei naken dame for første gang. Bedre enn den A-en jeg fikk på eksamen. Bedre enn den gangen jeg scoret mitt eneste A-lagsmål for barndomsklubben min. Det beste som har hendt meg.

Det som imidlertid er litt teit, er at jeg ikke var vitne til at Liverpool snudde 0-3 til 3-3. I pausen var jeg så forbanna at jeg heller gikk opp på loftet og spilte FIFA Street. En liten time senere skrudde jeg på TV-en igjen, og da sto det 3-3. Jeg gikk glipp av den mest legendariske Champions League-finalen noensinne. Selvsagt har jeg sett den andreomgangen utallige ganger i ettertid, men det blir naturligvis ikke det samme. Dessverre.

Men hvilken opphenting er den største?

La oss ta Barcelona-kampen først. Det å snu 0-4 til 6-5 er enormt. Spesielt etter at PSG reduserer til 3-1 - 3-5 sammenlagt. Man skulle tro at Barcelona ville falle sammen etter en slik nedtur, men takket være to scoringer av Neymar i henholdsvis 88. og 91. minutt og ikke minst Sergi Robertos scoring fem minutter på overtid, karret det spanske storlaget seg videre. En enorm prestasjon, naturligvis.

Men da Barcelona fikk 90 minutter på å snu 0-4 til 6-5, fikk Liverpool bare 45 minutter på å snu 0-3 til 3-3. Når vi i tillegg ser på forskjellene på lagene med tanke på spillere, er det helt utrolig. Nærmest samtlige i AC Milan-drakt var verdensstjerner, blant annet Maldini, Shevchencko, Pirlo og Kaka. Liverpool hadde riktignok Gerrard og Alonso, men også folk som Djimi Traore, Vladimir Smicer og Milan Baros - spillere som aldri i verden var godt nok for et lag i en Champions League-finale.

Så er det anledningen, da. Barcelona - PSG var en åttendelsfinale, mens Liverpool - AC Milan var selve finalen. Det å snu 0-3 til 3-3 i en Champions League-finale er helt ellevilt.

All ære til Barcelona, men jeg mener fortsatt Liverpools prestasjon den mai-dagen i 2005 er større.

#fotball #barcelona #liverpool #championsleague

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Foppalltanker

Foppalltanker

1, Levanger

Kategorier

Arkiv

hits